Prepp - Vegetarmat for en smartere hverdag!

Har du lyst til å begynne med vegetarisk matprepping?

Det kan være et stort steg å ta på egen hånd, det er mange alternativer, og fallhøydene kan være store, det siste man vil er jo å kaste mat. Med Ylva Bergqvists PREPP, får du en håndfast og gjennomtenkt plan som er lett å følge. Boken er bygget opp på en måte som gjør det enkelt å forberede ukesmenyer med fire retter i hver meny. Det er til sammen 52 retter fordelt på 13 ukesmenyer, eller et kvartal som Ylva selv beskriver.
 

Hver prepp er delt inn i form av kapitler hvor Ylva beskriver ukens prepp og hvor inspirasjonen er hentet. På forsiden til hvert kapitel finner du også en oversikt over rettene som kommer samt preppetid og noen velvalgte ord.

Planlegg med handlelister

Handlelistene i registeret i slutten av boken gjør det enkelt å planlegge og gjennomføre hele prosessen fra innkjøp til middagsbordet. Sammen med handlelister er det også en liste over ting som er "fint å ha" på kjøkkenet, som for eksempel forskjellige krydder og basisvarer.

Alle de vegetariske rettene konverteres enkelt til veganvennlige versjoner ved hjelp av vegan-merket på de rettene som inneholder melk, egg, ost eller andre animalske ingredienser. Med dette hjelpemidlet gjør man enkelt boken til en vegansk kokebok! 

 

PREPP mat fra hele verden

Inspirasjon til rettene er hentet fra hele den kulinariske verden. Du finner alt fra TEX-MEX til franske fristelser. Oppskriftene i seg selv er enkle å følge, raske og smakfulle. Om man har gjort forarbeidet med preppingen er middagen klar på få strakser. Selv uten prepping kan oppskriftene brukes, om enn noe mer tidkrevende. 

 

Mindre matsvinn

Ylva har satt fokus på matsvinn, hun har: "Tips og ideer til nye retter som kan lages hvis det blir mat til overs." på flere av oppskriftene. 
Hvorfor skal man begynne å Preppe? Ylva forteller i forordet: 

Som så mange andre, prøver også jeg å stresse mindre. Til tross for at jeg jobber med mat, synes jeg ikke alltid det er like gøy med hverdagsmaten. [...] Men nå har jeg begynt med noe som gjør livet lettere og maten både grønnere og bedre på smak. Jeg har begynt å preppe.

Ylva Bergquist er utdannet kokk og økonom, og jobber som oppskriftutvikler, matformidler og stylist. Hun skriver kokebøker og har skrevet over 1000 oppskrifter for en rekke firmaer, magasiner og aviser. Hun har tidligere utgitt bøkene 50 supper og Vegetarianer på 30 minutter.

 

Tips og triks

I tillegg til oppskrifter på prepp og retter, får du med en del hjelpsomme tips i form av symboler på sidene. Symbolene hjelper med selve preppen, preppetid, handlelister, matsvinn, storkok og ikke minst rene tips. 
Tipsene gjelder alt fra hvordan å gjøre oppskriftene mer mettende, til hvordan å få pomme frites sprøere.


Boken fungerer som en preppeguide for drevene matpreppere og spesielt for nybegynnere.  Preppguide og symboler kommer frem i utdraget, pluss noen eksempler på retter.