Digital melankoli

Forlag: 
Pris: 
kr 199,-
Utgivelsesår: 
2016
Innbinding: 
Heftet
ISBN: 
9788256018901
Språk: 
Originaltittel: 
Petits spleens numeriques
Originalspråk: 
Oversetter: 
Agnete Øye
Redaktør: 
Tore Holberg

«Våre digitale vaner utvikler seg med lynets hastighet; ny tekno­logi beriker tilværelsen, men gjør den også fattigere; den forandrer våre hverdagslige gester, våre daglige aktiviteter og arbeidsmetoder, vår væremåte og våre nære relasjoner, måten vi leser og skriver på, vårt forbruksmønster og tidsfordriv, måten vi elsker på.» (Antoine Compagnon)

I selskap med noen av sine helter fra fortiden – som blant andre Montaigne, Baudelaire og Proust – inviterer ­Antoine Compagnon leseren til å reflektere over vår digitale virke­lighet. Gjennom 40 korte, humoristiske kapitler, opprinnelig publisert som blogginnlegg i den franske versjonen av Huffington Post, legger forfatteren ut om sitt forhold til den digitale tidsalderen, om hvordan våre digitale «proteser» – som han kaller sine mange elektroniske hjelpe­midler – i stadig større grad påvirker måten vi lever på, både på godt og vondt. Compagnon viser seg her ikke bare som en skarpsindig obeservatør og kritiker av vår egen tid, men også som litt av en «nerd».

Antoine Compagnon er forfatter og professor ved Collège de France og Columbia University. Han har utgitt over 20 bøker om litteratur, deriblant En sommer med Montaigne som ble en bestselger i Norge da den kom ut på norsk i 2015.

Presse om boken:

Savner det å miste, Arne Guttormsen, Vårt Land

Teknologisk hverdagspsykedelia, Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

En god og analog sommer med Antoine Compagnon, Hilde Østby, Aftenposten

http://tinesundal.blogspot.no/2016/07/digital-melankoli-av-antoine-compagnon.html

Herlig sommerbok! Rose-Maries litteraturblogg