En mann som sover (pocket)

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 149,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Heftet
ISBN: 
9788256020218
Språk: 
Originaltittel: 
Un homme qui dort
Originalspråk: 
Oversetter: 
Thomas Lundbo

En mann som sover er historien om hverdagen til en ung mann med en økende følelse av fremmedgjøring i sitt eget liv; en historie om et menneske på vei mot erfaringen av den absolutte likegyldighet. Romanen følger innbitt en ung manns livslede til det ytterste: begivenhetsløse dager glir forbi; endeløse vandringer om natten uten mål og mening; døsige morgener tilbragt i sengen, lyttende med halvhjertet oppmerksomhet til naboens bevegelser på den andre siden av veggen. Ingenting skjer og det blir heller ikke gjort noe som helst for å endre på situasjonen. Som om romanen selv var i en tilstand av lediggang gir den et dypsindig innblikk i en manns følelse av egen meningsløshet. 

På tross av fortellingens rotløshet fremstår En mann som sover som et litterært eksperiment av ypperste klasse. I krysningspunktet mellom form og innhold utpeker romanen seg som et lite mesterverk fra en av vår tids største forfattere.

 

Presse om boken:

«Den sjenerøse fortelleren – enten det er «du», «jeg» eller en annen – gir frihet til å være oss selv i denne lille perlen av en roman.» Olav Egil Aune, Vårt Land.

Lesere om boken:

«Jeg leste ferdig Perec i slutten av November, og synes den var voldsomt flott. "Un homme qui dort" er en finurlig skrevet assosiativ tekst, og var en fryd å lese. Det er en slik bok som gir en lyst til å sette hele verden på vent, og krype inn i sengen og simpelthen nyte teksten. Nesten alt man leser av Perec føles nytt og spennende, men likevel gir det denne unike følelsen av dyssende ordglede blandet med en intens nysgjerrighet. Anbefaler boken til enhver litteraturinteressert som er ute etter en "fin" bok å lese under advent, romjul eller påske..» Daniel Røkholt, ARK Egertorget.