Raseriets tidsalder

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 399,-
Utgivelsesår: 
2018
Innbinding: 
Innbundet
ISBN: 
9788256020393
Språk: 
Originaltittel: 
Age of Anger
Originalspråk: 
Oversetter: 
Agnete Øye

I Raseriets tidsalder gir Pankaj Mishra en overbevisende og svært tankevekkende fremstilling av den idéhistoriske bakgrunnen for vår tids politiske kriser. Her vises det hvordan opprinnelsen fremveksten av høyreekstreme krefter og den islamistiske radikaliseringen begge kan spores tilbake til europeiske ideer fra blant annet Den franske revolusjonen. 

Boken viser hvordan Vestens humanistiske prosjekt har spilt fallitt, og dermed gitt grobunn til en global misnøye og ekstremistiske krefter. Den historiske beretningen strekker seg fra opplysningstidens revolusjonære tenkere frem til i dag, og trekker linjer mellom de vestlige demokratienes interne kriser – som klarest kommer til uttrykk gjennom valget av Donald Trump som president i USA og Storbritannias ja til Brexit – og trusselen de islamistiske terrororganisasjonene i dag utgjør.

Boken fikk enorm oppmerksomhet i internasjonal presse da den kom ut i fjor, og har blitt en bestselger over hele verden. Den har også høstet bred omtale i norsk presse.

«Hvordan ble vår tid så voldsom, hatefull og paranoid, fra USA via Europa til India og Myanmar? Indisk-britiske Pankaj Mishra søker kimen til vår tids konflikter og frustrasjon i selve fundamentet for det moderne, nemlig opplysningstidens løfter ogselvmotsigelser.»

– Lasse Midttun, Morgenbladet

«Det er en overveldende bok, full av idéhistoriske sveip, uventede sammenstillinger og referanser. Noe liknende forsøk på å lage en common ground for å diskutere problemene vi står overfor, har jeg aldri sett maken til. Boka er uomgjengelig for å forstå verden av i dag, uavhengig av hvordan du er plassert i den selv.»

– Tollef Mjaugedal, Klassekampen