Så møt meg på hjørnet klokka åtte

Forfatter: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2021
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
416
ISBN: 
9788256024360
Språk: 
Originalspråk: 

Lukten av det nye dobbeltnummeret til Det Nye. Dunhill-mentol og tang. Vannet
ute på fjorden som lå dødsens stille. Den lille, nye kriblingen fra ganen og opp i
nesa etter tjæren som lå og raspet opp munnhulen innunder myntesmaken. 
Og så den replikken fra Linda. Som kom så lett og fint akkurat da hun reiste
seg. Som om de var med i en film. Taxi Driver. Noe levd. 
Litt James Dean. Kevin Bacon. Christiane F. 

Litt sånn: jeg bryr meg, men jeg bryr meg faen ikke likevel.

 

Oppvekstroman fra 80-tallets analoge hverdag. Siv og bestevenninnen Linda er uadskillelige. Ungdomstiden er preget av Levi’s 501, Det Nye, Lionel Richie, telefonering og brevveksling. Men ungdomstiden tar slutt. Alle har med ett planer for hva de skal bli, unntatt Siv.
 

Så møt meg på hjørnet klokka åtte handler om å skulle finne seg selv, om å ønske å bli sett, om forventning, om usikkerhet og om melankolien og melodramaet som kan sette sitt preg på ungdomstiden. Og, ikke minst: om den overveldende, altoppslukende ungdomsforelskelsen.

 


 
Så møt meg på hjørnet klokka åtte er Camila Bøksles andre roman. Hun debuterte i 2019 med den kritikerroste romanen Det er vakrest når det skumrer. For denne mottok hun Sørlandets litteraturpris 2020.

 

Utdrag fra presseomtale:

«Camilla Bøksle er uvanleg god til å skape stemningar og teikne personar med få riss. Nabogutane Frode S og Frode R (!) er hylla inn i ein eim av Wunderbaum og rullings, mens Linda og Siv går for Dunhill med pakning i burgunder og gull. (…) Camilla Bøksle har det, og eg er spent på kvar ho tek forfattarskapet sitt vidare.» – Marta Norheim, NRK

 

«Det er mye å glede seg over i den nye boka. Camilla Bøksle er en glitrende forteller, en eminent skildrer av stemninger og situasjoner. Ikke minst lodder hun dypt i den psykologiske skildringen av den nesten selvutslettende hovedpersonen Siv.» – Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

 

Bøksle har også blitt intervjuet i kulturplot.no sin faste spalte «Derfor roman», og forteller blant annet at utgangspunktet for romanen var å «konservere brevskriving».
Les hele intervjuet her