Tjenestepiken til Omicunlé

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
194
ISBN: 
9788256019717
Språk: 
Originaltittel: 
La mucama de Omicunlé
Originalspråk: 
Oversetter: 
Prøis, Signe
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

Vinner av Grand Prix Littéraire 2017 of the Association of Caribbean Writers

Året er 2034 og vi befinner oss i Santa Domingo, hovedstaden i Den dominikanske republikk. Presidentens rådgiver, Esther Escudero – som også går under navnet Omicunlé på grunn av sin hengivenhet til den afrokaribiske guden Yemaya – redder tjenestepiken Acilde ut av et liv som gateprostituert. Acilde har siden barndommen vært drevet av en dyp lengsel etter å skifte kjønn. En drøm som, hvis det ikke var for den stive prisen, ganske lett kan oppfylles ved en innsprøytning av serumet Rainbow Bright. Dette åpner for en fortelling som forgrener seg på helt uventede og originale måter, og som omhandler alt fra tidsreiser og kjønnsskifte til presserende samfunnsspørsmål som rasisme, sosiale forskjeller, klimaendringer og samtidskunst – det hele smeltet sammen av en  svimlende rytmisk prosa, så kraftig og hypnotisk at kritikere har funnet gjenklang i verker av Clarice Lispector og selv Thomas Manns Trolldomsfjellet.

Rita Indianas særegne karibiske verdensbilde er som et mikrokosmos i en global virkelighet – som her er presentert med en humor og en brodd, som, ledsaget av den store suksessen hun har som musiker, har gitt henne kultstatus i Latin-Amerika.

«Jeg er besatt og forhekset av denne forbløffende romanen. Hvis du er modig, hvis du våger, burde du lese den, du også.»
Lorgia Garcia Pena, Aster(ix)