Eduardo Halfons «Signor Hoffman» – les utdrag her!

Vi i Solum Bokvennen er klar med en ny utgivelse av den anerkjente guatamalanske forfatteren Eduardo Halfon: Signor Hoffman, en samling korte, virkelighetsnære historier. 

I Signor Hoffman møter vi igjen den nomadiske litteraturprofessoren og skribenten Eduardo Halfon som deler navn med forfatteren selv. Gjennom seks frittstående episoder følger vi ham på nye utflukter og forunderlige møter med mennesker fra alle verdens hjørner. Signor Hoffman er en bok om opphav og identitet, og om forholdet mellom fiksjon og virkelighet i vår forståelse av oss selv. 

Eduardo Halfon er blitt kåret til en av Latin-Amerikas beste unge forfattere, og er kjent for sin særegne form for virkelighetslitteratur. Vi i Solum Bokvennen har tidligere gitt ut tre av Halfons verk i norsk språkdrakt: Kloster, Sorg og Den polske bokseren. Samtlige av de tidligere utgivelsene har fått svært god mottagelse i norsk presse, flere anmeldere påpeker særlig Halfons språk og fortellerevne som det virkelig spesielle ved forfatterskapet. Oddmund Hagen i Dag og Tid formulerte det presist i sin anmeldelse av Kloster i 2020: 

 

«Det er noko spesielt å lese Halfon: Det er eit etisk alvor hos han, samtidig som språket er poetisk, elegant, reflektert, skjørt»

 

I likhet med de tidligere utgivelsene av Halfon på norsk, er fortellerstemmen i Signor Hoffman litterært sprudlende, assosiativ og flyktig, og mange av situasjonene som blir beskrevet er lett å kjenne seg igjen i og trekke på smilebåndet av. Samtidig tar Halfon leseren med inn i alvorstunge tema, og behandler eksistensielle spørsmål innimellom hverdagslige skildringer. Signor Hoffman er en bok om identitet, om slekt og om det å være på konstant reise i eget liv. 

 

Boken er i salg der du vanligvis kjøper bøker, for eksempel hos norli.no