Eduardo Halfons «Signor Hoffman» – les utdrag her!

Vi i Solum Bokvennen er klar med en ny utgivelse av den anerkjente guatamalanske forfatteren Eduardo Halfon: Signor Hoffman, en samling korte, virkelighetsnære historier. 

I Signor Hoffman møter vi igjen den nomadiske litteraturprofessoren og skribenten Eduardo Halfon som deler navn med forfatteren selv. Gjennom seks frittstående episoder følger vi ham på nye utflukter og forunderlige møter med mennesker fra alle verdens hjørner. Signor Hoffman er en bok om opphav og identitet, og om forholdet mellom fiksjon og virkelighet i vår forståelse av oss selv. 

Camilla Bøksles nye roman er endelig i salg, les første kapittel!

Camilla Bøksle, som i 2019 slapp den kritikerroste debutromanen Det er vakrest når det skumrer, er nå klar med ny utgivelse: Så møt meg på hjørnet klokka åtte. Den nye romanen har allerede blitt omtalt både hos NRK og i Fædrelandsvennen(!), og vi er veldig glade for at boken nå er tilgjengelig for leserne! Her er noen ekstra fine utdrag fra omtalen av boken: 

 

Leseutdrag: Fremmedsteds Reisebyrå

«Selvsikker, morsom og fantasirik.  
En framtidig klassiker.» 
The Guardian

Det er med stor entusiasme, og enda større forventninger vi kan presentere vår desidert største barneboksatsning i år: Fremmedsteds Reisebyrå av den britiske forfatteren L. D. Lapinski.
 

Fremmedsteds Reisebyrå har solgt over 35 000 i UK siden lanseringen April 2020, er oversatt til 12 språk - og slippes på storforlaget Simon og Schuster i USA i Mai. 

Boken lanseres på norsk 15 mars, men allerde nå kan du lese og storkose deg med første kapittel! 

Solum Bokvennens vårkatalog 2021

Katalogen vår er klar, og du kan bla deg frem til dine favoritter og begynne å glede deg til de kommer i bokhandel.

Mørke krefter truer Bukkekrigerne

Første bok i tegneserien Bukkekrigerne begeistret anmeldere, bookstagrammere og bokhandlere da den ble sluppet før jul. Nå er oppfølgeren ute på norsk, og vi følger Molly, Liam og resten av landsbyen når de må kjempe mot truende, mørke krefter. 
Er du klar for en deilig dose humor, sjarmerende illustrasjoner, masse spenning og karakterer som klamrer seg fast i hjerterota?
 
Vi vet vi er! 

Her kan du lese et utdrag fra bok 2 

Vi gratulerer Erik Egeberg med dagen!

Lørdag 23. januar fyller vår kjære forfatter og oversetter Erik Egeberg 80 år!

Erik Egeberg er en bauta i formidlingen av russisk litteratur i Norge. Han er professor emeritus i russisk litteratur, har oversatt en rekke russiske forfattere til norsk og i tillegg forfattet flere bøker om russisk litteratur og russiske forfattere, blant annet Dostojevskij: En dikter søker sin form (Vidarforlaget, 1995), Russisk tro og tanke (Solum, 1997) og Russiske stemmer: Tolv russiske forfattere gjennom tre hundre år (Solum, 2007). 

En kulturhistorisk begivenhet

For første gang på norsk foreligger nå en komplett utgave av Carl von Clausewitz Om krigen, og det må kunne kalles en kulturhistorisk begivenhet! Boken er skrevet av den prøyssiske generalen og militærteoretikeren Carl von Clausewitz, og ble utgitt posthumt i 1832. Om krigen har samme status innenfor militærteorien som Aristoteles verk har innenfor filosofien. Det er en klassisk samfunnsvitenskapelig tekst på linje på med Machiavellis Fyrsten og Karl Marx Kapitalen

 

Godt nytt leseår!

Da er året så vidt i gang og vi i Solum Bokvennen er på plass … på hjemmekontoret, selvsagt. Vi håper inderlig at 2021 blir et vanligere år – enn så lenge byr året på gode sjanser til å sette seg ned med en bok, mens vi venter på hverdagens tilbakekomst.

Vi har mange fine utgivelser som straks er på vei fra trykk, så det er bare å glede seg! 

Julehilsen fra Solum Bokvennen

Vi i Solum Bokvennen ønsker alle våre lesere, forfattere, oversettere, bokhandlere, språkvaskere, korrekturlesere, designere, konsulenter, støttespillere og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år! Vi legger et merkelig år bak oss, men nå ser vi fremover og gleder oss til å dele god litteratur med dere i det kommende året. 

 

 

Økonomi foran sikkerhet i Equinor?

Sidsel Mørcks oljehistoriske roman I urent farvann har blitt ekstra aktuell med tanke på hendelsene i Equinor denne høsten.