Les samtalen mellom Per Qvale og forfatterkollega Dag Larsen om romanen «Orvil»!

Nå kan du lese Per Qvales samtale med forfatterkollega Dag Larsen fra lanseringen av Orvil – Qvales nye bok. Samtalen ble streamet fra de hyggelige lokalene på Bislet bok 06.20.2020. 

 

Skroll ned for å gå til den transkriberte samtalen. 
I Per Qvales nye roman blir vi tatt med på reise inn i kjærlighetens og begjærets landskap. Vi følger hovedpersonen Orvil, en kortvokst, ordhag, omgjengelig og særdeles kvinnesæl mann. Orvil kan kalles en transcendentalerotiker, han lever livet sitt flakkende rundt mellom ulike kvinner. Han bor tidvis hos billedveversken Anni-Frid i Värmland, har en besettelse for vakre Carmen i Madrid, et forhold til sin forlegger Johanne i Oslo, et livslangt vennskap med frilynte Florissa og i tillegg dukker den gamle flammen Kia opp … I møtet med Kia blir Orvil konfrontert med sin livsførsel. Han innser plutselig at han muligens har en blind flekk, en moralsk defekt i møtet med alle disse kvinnene. Spørsmålet er om denne innsikten vil vedvare – Har Orvil mulighet for å danne mer meningsfylte og dypere relasjoner?
Orvil er en en begjærets odyssee, en intens roman om en manns indre oppgjør med seg selv. Les mer om boken her.

 

Per Qvale (f. 1946) er mag.art. i litteraturvitenskap. Han har oversatt 140(!) bøker og skuespill, blant annet av Thomas Mann, John Irving, John Fowles, Göran Tunström, Selma Lagerlöf og Torgny Lindgren. Han har mottatt flere priser for sin oversettervirksomhet, deriblant Bastianprisen i 2008. Qvale har utgitt både sakprosa og skjønnlitteratur tidligere: Fra Hieronymus til hypertekst (Aschehoug, 1998), Samarkand, Sarabande, Sarajevo (Bokvennen, 2011) og romanene Trabant. Om det umistelige (Bokvennen, 2013) og Tante Amerika. Om det ubotelige (Bokvennen, 2016).

 

Boken kan kjøpes i din nærmeste bokhandel, eller på nett, for eksempel hos norli.no.

 

Samtalen mellom Per Qvale og Dag Larsen leser du her: