Utgir praktutgave av Charlotte

Romanen Charlotte handler om den tysk-jødiske kunstneren Charlotte Salomon, hvis tragiske skjebne endte i gasskammeret i Auschwitz i 1943. Da er hun bare 26 år gammel, og har nettopp ferdigstilt det største kunstverket produsert av en jøde under Holocaust.

Charlotte vokser opp i Berlin i mellomkrigstiden. Med sitt spesielle kunstneriske talent blir hun i 1936 den eneste jøden som får dispensasjon til å gå på Kunstakademiet. Samtidig møter hun sitt livs kjærlighet – den flyktige og ustadige Alfred. Men forfølgelse og usikkerhet gjør at Charlotte blir tvunget til å forlate familien og Alfred og flykte til Frankrike. 

Gjennom kunsten finner hun styrke og trøst til å komme seg gjennom hverdagen, og det er her i Frankrike at hun maler historien sin inn i et livsverk, «Livet? Eller teater?», som består av 769 gouache-malerier.
 
Charlotte er en vakker og rørende roman om et eksepsjonelt liv, et uvanlig talent og et geni. Det er også en historie om en families mørke hemmeligheter, om forfølgelse, kjærlighet, kunst og besettelse. Forfatter David Foenkinos ble belønnet både med Le Prix Goncourt des lycéens og den prestisjetunge Renaudot-prisen for romanen.

Da Charlotte utkom på norsk i Agnete Øyes oversettelse i 2017, høstet den umåtelig med superlativer både fra presse og lesere. Nå utgir vi på norsk en praktutgave av Foenkinos prisvinnende historie. Denne utgaven er illustrert med bilder av maleriene til Charlotte Salomon, hvilket vi gi enda mer innsikt inn i livet til denne ekstraordinære unge kunstneren.

Boken vil være tilgjengelig fra ultimo april 2018.